Workshop sterk water preparaten maken.

Altijd al zelf je sterk water preparaten willen leren maken? Pak dan nu je kans tijdens deze workshop!

Het programma:

Welkom en ontvang met koffie/thee en wat lekkers.

Gedurende 2,5-3uur gaat ieder persoonlijk 2 dieren prepareren, dit is een reptiel en een zoogdier. Waarvan we het reptiel gaan prepareren in een prachtige glazen bol.

We starten met een korte uitleg over het proces voor het maken van sterk water preparaten. Daarna mogen jullie het zelf gaan proberen en begeleiden we jullie door heel het proces. We leren jullie hoe je het preparaat moet voorbereiden, moet injecteren en hoe je dit het mooiste in je bol/pot krijgt.

We werken tijdens deze workshop niet met formaldehyde, maar met alcohol als conserveermiddel. Formaldehyde is een zeer schadelijke stof, terwijl alcohol een veiliger alternatief is. Alcohol helpt om de natuurlijke eigenschappen van de dieren te behouden zonder schadelijke effecten op mens en milieu.

Aan het einde van de workshop, neem je jou 2 preparaten mee naar huis, waar je ze een mooie blijvende plek geven in jouw collectie kan geven. Hierbij 1 dier in een prachtige glazen bol en 1 dier in een glazen pot/reageerbuis. Daarnaast neem je alle kennis mee naar huis, om deze hobby indien gewenst verder door te zetten.

Kosten: €125,- per persoon (dit is inclusief alle materialen, 2 dieren, koffie/thee met lekkers.

Wat moet je zelf meenemen:
Goede zin en voor wie het nodig heeft, een leesbril of loep.
Een mondkapje kan als wenselijk worden gezien, maar mag u zelf beslissen.

Wil je graag deelnemen? Geef je dan snel op! Zie onze agenda voor beschikbare data.