Workshop Taxidermie Kauw

Altijd al interesse gehad voor de wereld van taxidermie? Maar u weet niet hoe te beginnen? Volg dan nu onze workshop taxidermie, Kauw prepareren. En leer hoe u zelf vakkundig een kauw kunt prepareren.

Dit betreft eendaagse workshop van 9:00 tot ca. 17:00 uur.

Tijdens deze dag gaat u in een kleine groep, van maximaal 6 deelnemers, onder begeleiding van 2 zeer ervaren taxidermisten uw eigen Kauw opzetten. Welke u uiteraard aan het einde van de dag mee naar huis kunt nemen op een mooi natuurlijk postament.

Deze dag is geheel inclusief:

  • ontvangst met iets lekkers
  • proffesionele begeleiding door 2 taxidermisten
  • alle prepareer materialen
  • kauw (afkomstig uit de schadebestrijding)
  • mooi natuurlijk postament
  • koffie/ thee/ limonade
  • lunch

Wat kunt u verwachten?

In deze workshop leert u echt iedere stap die nodig is om een kauw zelf te kunnen prepareren. We beginnen met een stukje uitleg over de anatomie. Hierna gaan we het dier zelf villen, schoonmaken, conserveren en wassen. Daarna gaan we zelf het kunstlichaam maken, het dier mooi in model maken, hechten en het mooi afwerken van het verenkleed. Als laatste zullen we de kauw op een mooi natuurlijk postament zetten.

Hierna kunt u de vogel mee naar huis nemen, waar hij na drogen mag worden uitgepakt. Zie foto hieronder voor een voorbeeld van een van onze eerdere cursisten.

De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedragen : €300,- per persoon

Wil je graag deelnemen? Geef je dan snel op! Zie onze agenda voor beschikbare data.

Wat moet je zelf meenemen:
Goede zin en voor wie het nodig heeft, een leesbril of loep.
Een mondkapje kan als wenselijk worden gezien, maar mag u zelf beslissen.

Indien u zelf thuis een postament, zoals bijvoorbeeld een schedel heeft, waar u hem liever op wilt zetten? Neem deze dan gewoon mee, dan kijken we of dit mogelijk is.